Rigtig-Mad.dk

Opskrifter, Mad og livretter for alle

Rigtig-Mad.dk - Opskrifter, Mad og livretter for alle

Waldkornboller

  • 2500 g Waldkorn
  • 2500 g hvedemel
  •   150 g gær
  •     90 g salt
  • 3050 g vand ca.

Fremgangsmåde:

Dejtemperatur         : 27° – 28°C.

Køretid                  : 12 min. langsomt

3 – 4 min. hurtigt

Liggetid                  : 1 x 10 min + 1 x 15 min. i virk.

Afvejning                  : 3000 g. pr. bræk.

Virkes op efter afvejning.

Opslåning                  : Efter endt liggetid fedtes virkepladerne med Trennol

Spray. Dejstykkerne rundvirkes, virket drysses med

rugsigtemel, og sættes på blanke plader med virket nedad.

Rasketid                  : 40 – 45 min.

Efter endt raskning vendes bollerne med virket opad og

sættes på netplader.

20 stk. pr. plade.

Afbagning                  : Dampes ved indsætning.

Ovntemperatur ved indsætning 230º – 240º C.

Bages færdig ved ca. 200º C.

Bagetid 25 – 30 min. Spjældet trækkes efter halvdelen af

bagetiden.

Category: Brød fra CSM