Rigtig-Mad.dk

Opskrifter, Mad og livretter for alle

Rigtig-Mad.dk - Opskrifter, Mad og livretter for alle

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges, en klassisk ret i den kolde vinter.

(4 pers.).
8 luxus tarteleter.
500 g hønsekød og kylling stykker.
Urter til suppe som løg, laurbær, persille.
150 g asparges (evt. fra glas).
30 g smør.
30 g hvedemel.
4 dl kogevand fra asparges og hønsekød.
½ dl piskefløde.
½ bdt. dild.
Salt og peber.
½ citron.
Lidt salat til pynt.

Fyldet kan fryses
Kog hønsekødet i ca 20 min min. med løg, laurbær og persille. Hæld suppen fra og si den. Skær kødet i små stykker. Kog asparges, hvis de er friske og ellers hæld væsken fra og gem kogevand og lage. Skær asparges stykkerne i små stykker.
Smelt smør, tilsæt mel og spæd med kogevand og aspargesvand. Kog godt igennem i mindst 3 min. og smag til med salt, peber og piskefløde. Fyldes i tarteletterne, der lige lunes i ovnen i 10 min. ved 200°.

Tarteletter med høns i asparges er meget brugt på julebordet og er meget brugt til den klassiske julefrokost i Danmark.

Opskriften er indsendt af Peter og vi takker.
Ønsker i at indsende opskrifter til rigtig-mad.dk kan de indsendes på lager@festkongen.dk