Rigtig-Mad.dk

Opskrifter, Mad og livretter for alle

Rigtig-Mad.dk - Opskrifter, Mad og livretter for alle

Rødvinsbaguette

  • 4000 g italiensk hvedemel
  •     400 g Gold Ciaguette
  •     120 g gær
  •   2700 g vand
  •     750 g rødvin
  •       70 g fransk middelhavssalt

Fremgangsmåde:

Tørstoffer og gær tilsættes rødvin og 1900 g vand, køres efter anbefalet køretid, derefter tilsættes salt og 400 g vand, dejen køres skær, dette gentages yderligere en gang.

Dejtemperatur            : 26 – 27 °C

Køretid            : 10 min. langsomt

2 min. hurtigt

Liggetid            : 90 min. i oliesmurt plastikkasse.

Herefter vendes dejen ud på bordet. Sørg for, at der er godt med rugsigtemel

på bordet.

Dejvægt            : Vejes af på 350 g og rulles i rugsigtemel, forsigtigt ud på ca. 45 cm.

Rasketid            : Tørraskes til ønskede volumen, snittes med 3 – 4 snit, drysses evt. med

hvidløgsgranulat el. andet efter ønske.

Damp                        : Halv damp af rundstykker

Ovntemp.            : 240 °C faldende til 210 °C

Bagetid             : Ca. 25 min. Spjældet åbnes efter 10 min.

Category: Brød fra CSM