Rigtig-Mad.dk

Opskrifter, Mad og livretter for alle

Rigtig-Mad.dk - Opskrifter, Mad og livretter for alle

Maratonstykker

Ingredienser:

  • 4000g Kronenbrød
  • 3000g durumhvede
  • 3000g italiensk hvedemel
  •    30 g salt
  •   450g gær
  • 8000g vand*

*Tørstoffer, salt og gær køres sammen med 6000g vand, efter endt køretid tilsættes dejen 1000 g vand og køres skær. Dette gentages yderligere en gang.

Dejtemp: 23º – 24 °C

Køretid:                  10 min. langsom + 3 min. hurtig.

Liggetid:                  60 min. i plastkasser smurt med olie

Dejvægt:                  100g.

Opslåning:         Bordet drysses godt med durumhvede blandet med rugsigtemel.

                               Dejen deles med skraber i passende stykker og lægges på plader

Drysset med rugsigtemel.

Rasketid:         Tørraskes i ca. 80 – 90 min.

                               Efter endt rasketid, vendes stykkerne før indsætning i ovnen.

Hærdovn:                  Indsætning ved 240º C faldende til 220º C, de sidste 10 min. med

Åbent spjæld.

Stikovn:                  Indsætning ved 240º C faldende til 200º C, de sidste 10 min. med

Åbent spjæld

Damp:                  Dampes 2 min. efter indsætning (halv damp)

Bagetid:                  Ca. 20 min.

Category: Brød fra CSM