Rigtig-Mad.dk

Opskrifter, Mad og livretter for alle

Rigtig-Mad.dk - Opskrifter, Mad og livretter for alle

Maratonrugbrød

Ingredienser:

  • 4000 g Kronenbrød
  • 3000 g halvsigtemel
  • 3000 g rugmel
  •   300 g Lynsur
  •   200 g gær
  •   150 g Malzyrol
  • 7000 g vand (ca.)

Kerneblanding:

  •    400 g rugsigtemel
  •    200 g solsikkekerner
  •    200 g hørfrø
  •    200 g havre el. rugflager

Blandes godt inden brug.

Fremgangsmåde:

Dejtemperatur         : 28° – 30° C

Æltetid                  : 10 min. langsomt.

2 min. hurtigt.

Liggetid                  : 30 min.

Dejvægt                  : 1000 g i rugbrød formsæt.

Rasketid                  : 50 – 60 min.

Ovntemperatur         : Normalt til rugbrød.

Damp                  : Normalt til rugbrød.

Bagetid                  : 60 min.

Andet                  : Brødene slås op og vendes i kerneblanding.

Category: Brød fra CSM