Rigtig-Mad.dk

Opskrifter, Mad og livretter for alle

Rigtig-Mad.dk - Opskrifter, Mad og livretter for alle

lasagne med oksekød

Hjemmelavet dejlig lasagne med oksekød

Ingredienser

  • 2  spsk Olivenolie
  • 1 Lille løg
  • 1Gulerod
  • 1Stilk selleri
  • 50 g Pancetta
  • 500g  Hakket oksekød
  • 1 dåse Flåede tomater
  • 1 spsk Tomatkoncentrat
  • 1 dl  Oksekødsbouillon
  • 1 drys Salt og friskkværnet peber
  • 3  spsk Smør
  • 2  spsk Hvedemel
  • 4 dl Sødmælk
  • 1⁄2  tsk Salt
  • 400 g Lasagneplader
  • 1dl Parmesan

Fremgangsmåde

1. Varm olivenolie over varme i en gryde. Tilsæt derefter løg, gulerod og selleri og svits det under omrøring i omkring 8 minutter.

2. Tilsæt så pancetta og det hakkede oksekød, skru op for varmen og brun kødet under omrøring i  ca. 10 minutter.

3. Tilsæt Flåede tomater, tomatpuré og bouillon og smag til med lidt salt og peber. Lad det komme i kog og lad det simre under låg i ca 1 time.

4. Mens kødsaucen færdiggøres kan Bechamelsaucen tilberedes. Smelt smørret i en  gryde over svag varme. Tilsæt mel og rør med et piskeris til der dannes en tyk og dejlig pasta.

5. Varm mælken op i en  gryde til lige før kogepunktet. Hæld mælken i smør blandingen lidt ad gangen under meget omrøring. Tilsæt salt og lad saucen koge videre over svag varme under omrøring.

6. Forvarmes ovnen til 180 grader når jeres kødsauce er ved at være færdig.

7. Fordel et tyndt lag sauce på bunden af et ovnfast fad og drys med Parmesan ost. Dæk med et lag lasagneplader. Fortsæt i rækkefølgen: Bechamelsauce, kødsauce, ost og lasagneplader indtil du kun har en lille rest ost, bechamel- og kødsauce tilbage. Bland de to saucer sammen og spred det ud over det øverste lag lasagneplader og drys med den resterende ost.

8. Placer fadet midt i ovnen og bag lasagnen i cirka 30 minutter. Lad den færdige lasagne trække i 10 minutter før servering.