Rigtig-Mad.dk

Opskrifter, Mad og livretter for alle

Rigtig-Mad.dk - Opskrifter, Mad og livretter for alle

Kartoffelsuppe

  • 2 kg kartofler
  • 1 1/2 dl fløde
  • 2 terninger grøntsagsbullion
  • 1-2 foraarsløg
  • Hvid pebber
  • Salt
  • 1 tsk malet ingefaer
  • 2 tsk toerret rosmarin
  • 1 tsk Toerret estragon
  • 1/2 liter vand

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Hæld vand ved, så det lige nøjagtigt dækker og kog dem med bouillonterningerne under låg i 20 minutter. Lad afkøle let og blend med stavblender, til massen er jævn.

Kog op med den 1/2 liter vand, rosmarin, estragon og ingefær (tilsæt evt lidt ekstra vand til den ønskede konsistens er nået). Tilsæt fløde og roer grundigt

Smag slutteligt til med salt og peber.

Forårsløgene kan ogsaa tilsaettes sammen med krydderierne og koges let med, hvis man ikke bryder sig om raa loeg.