Rigtig-Mad.dk

Opskrifter, Mad og livretter for alle

Rigtig-Mad.dk - Opskrifter, Mad og livretter for alle

Hjemmelavet Leverpostej

Hjemmelavet Leverpostej.

Dejlig leverpostej med kanon smag. Jeg laver mange små forme med rå leverpostej og smider dem i fryseren. Så kan jeg tage dem op af fryseren og bage dem som jeg skal bruge dem. Det er jo altid dejligt med varm leverpostej søndag morgen til rundstykkerne.

2 kg lever (kalv eller svin).
1 kg spæk.
200 g smør eller bagemargerine.
300 g mel.
2 l sød mælk.
4 dl fløde gerne normal fløde og ikke uht fløde.
8 æg bruger i pasteuriserede æg er det 2 æg = 1 dl.
2 stort revet løg.
4 fed meget fint hakket hvidløg.
2 tsk. stødt allehånde.
2 tsk. stødt nellike.
4 tsk. tørret salvie.
6 tsk. salt.
8 tsk. sort peber.

Sådan gør du.

Tænd jeres ovn på 200°C. Smørret smeltes i en gryde. Tilsæt melet og det vil blive til en form for mel kugle. Vigtigt ikke og have for meget varme på. Tilsæt mælk og fløde lidt af gangen. Husk at røre i gryden så det ikke brænder på. Tag gryden af og tilsæt spækket og rør det ud. Tilsæt æg, løg, hvidløg samt krydderier. Vend lever og rør det ud. Hæld levermassen i forme. Bag leverpostejen i en time i vandbad.