Rigtig-Mad.dk

Opskrifter, Mad og livretter for alle

Rigtig-Mad.dk - Opskrifter, Mad og livretter for alle

Dansk kringle nok (den bedste i verden)

Dansk kringle nok den bedste i  verden nem og lave og opskriften får du 2 store kringler ud af god arbejdes lyst.

Dej til kringle

  • 4 dl mælk
  • 250 g margarine
  • 100 g gær
  • 2 æg
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk kardemomme
  • 100 g sukker
  • 1000 g mel

Remonce til kringle

  • 200 g margarine
  • 300 g sukker
  • 4 tsk vanillesukker
Pynt og fyld til kringle
  • Rosiner
  • 2 æg
  • 100 g hakkede mandler til pynt
  • Perlesukker

Kringle dej

  1. Lun mælken og smelt margarinen ikke for varm (SVAG VARME VIGTIGT)
  2. Tilsæt gær, æg, salt, kardemomme, sukker i og til sidst mel.
  3. Dejen æltes indtil den er smidig  stil til hævning i ca. halv time.

Remonce til kringle

  1. Smelt margarine ikke for varm (SVAG VARME VIGTIGT)
  2. Rør sukker og vanillesukker sammen.
  3. Stil den til afkøling imens dejen rulles ud.

Samling af jeres kringle

  1. Rul dejen ud til et aflangt stykke.
  2. Hæld remoncen ud på den ene halvdel og strø rigeligt med rosiner over.
    Man kan stort set ikke komme for meget remonce og fyld på, prøv selv efter og overdriv
  3. Fold den anden halvdel over og klem kanterne sammen.
  4. Pensl med æg og drys hakkede mandler og perlesukker over.
  5. Bages ved 200 grader i ca. 20-30 minutter. Tages ud når den er flot gylden.

Opskrift indsendt af Lene 21/11-2012