Rigtig-Mad.dk

Opskrifter, Mad og livretter for alle

Rigtig-Mad.dk - Opskrifter, Mad og livretter for alle

Brunkager

Brunkager har en karakteristisk smag fyldt med krydderier, som kendetegner den gode gamle julesmåkage brunkagen.

Brunkagedejen kan udstandses med små metalforme til figurer – ofte med form som hjerter, stjerner eller nisser

Duften af friske brunkager er virkelig noget himmelsk og får rigtig julenissen frem i alle.en brunkage kan også bruges til kaffen efter en dejlig julefrokost

julebrunkager:

(ca. 300 stk.)normale runde når man udstandser bliver der ikke så mange

  • 500 gram sirup
  • 250 gram margarine
  • 250 gram sukker
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. nelliker
  • 2 tsk. potaske
  • 1000 gram mel
  • Vand eller lidt øl

Sådan laver du brunkage dejen:

  1. Sirup, margarine, sukker og krydderier kommes i en gryde og koges op.
  2. Når det koger, tages gryden af varmen.
  3. Potaske udrørt i øl eller vand tilsættes.
  4. Gryden sættes over varmen igen indtil det bruser op.
  5. Massen afkøles, så dejen ikke smuldre.
  6. Melet sigtes i og røres godt.
  7. Dejen hældes ud på bordet æltes med mindst muligt mel, til den er blank.
  8. Brunkagedejen udrulles tyndt.
  9. Udstikkes med en form eller et glas på ca 6 cm i diameter.

10. Brunkagerne ligges på en bagepapirbelagt plade.

11. Bages ved 170 grader i ca. 20 minutter.

Også kan vi sige velbekomme så er i klat til en kop kaffe og en dejlig julesmåkage